Gizlilik ve Güvenlik

ÇEREZ POLİTİKASI

dadatasarim.com Çerez Politikası (aşağıda kısaca "Politika" olarak anılacaktır.) DADA Tasarım - Erdinç Alnıak (aşağıda kısaca "Web Sitesi" olarak anılacaktır.) tarafından hazırlanmıştır.Birçok web sitesi gibi, dadatasarim.com da (aşağıda kısaca "Web Sitesi" olarak anılacaktır.) ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, Web Sitesi üzerinde trafik analizi gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını anlamak amacıyla Çerezler kullanılmaktadır.

Web Sitesi, bu Politikayı Web Sitesinde hangi Çerezlerin kullanıldığını ve ziyaretçilerin bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır.

Çerez ("Cookie") Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

Çerezler konusunda daha detaylı bilgi için şu adresleri ziyaret edebilirsiniz:: www.aboutcookies.org - www.allaboutcookies.org

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları bakımından sınıflandırılabilir.

Web Sitesinde, Web Sitesi çerezleri ve üçüncü taraf Çerezler kullanılmaktadır. Web Sitesi çerezleri, Web Sitesi tarafından yönetilirken, üçüncü taraf çerezlerini farklı firmalar yönetmektedir.

Kullanım ömrüne göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Web Sitesini terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler değişen sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalmaktadır.

Kullanım amaçlarına göre, Web Sitesinde teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

Çerezler Neden Kullanılmaktadır?

Web Sitesinde, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

Web Sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Web Sitesi üyelerinin, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.

Web Sitesini analiz etmek ve Web Sitesinin performansını arttırmak. Örneğin, Web Sitesini ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

Web Sitesinin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Web Sitesini ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması veya Web Sitesi üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.

Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

Çerez Tercihleri Nasıl Yönetilir?

Ziyaretçilerin kendilerine ait hangi kişisel verilerin toplanabildiği konusunda tercihlerini serbestçe kullanabilmesi Web Sitesi için son derece önemlidir. Bununla birlikte, Web Sitesinin çalışması için zorunlu olan Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olamamaktadır. Ayrıca, bazı Çerezlerin kapatılması halinde Web Sitesinin çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatırız.

Web Sitesinde kullanılan Çerezlere dair tercihlerinizi ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

Ziyaretçiler, Web Sitesini görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya şu adresten ulaşmak mümkündür: https://www.aboutcookies.org/ Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Web Sitesine erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://www.google.com/settings/ads/

Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihler şu bağlantı üzerinden yönetilebilir: Your Online Choices

Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

Ziyaretçiler Hangi Haklara Sahip?

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 11. maddesi uyarınca ziyaretçiler, Web Sitesine başvurarak, kendirleriyle ilgili,

- Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

- Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

- Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

- Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

- Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

- Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

- İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

- Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

- Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden iletildiğinde her hâlükârda 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Web Sitesi, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkını saklı tutar.

Rıza ve Politikadaki Değişiklikler

Web Sitesi, Politika ile ziyaretçilerine Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemiştir. Bu bakımdan, Web Sitesinde yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Web Sitesiin kullanmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Ziyaretçilerin Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

Web Sitesi, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika, Web Sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Son güncelleme tarihi: 09/06/2019

Oturum Çerezleri Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin Web Sitesi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince Web Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır. Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanızın sağlanmaktadır.
Kalıcı Çerezler

Kalıcı çerezler Web Sitesinin işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler ziyaretçi tercihlerini hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla kullanılan cihazda depolanır.

Kalıcı çerezlerin bazı türleri Web Sitesini kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir.

Kalıcı çerezler sayesinde Web Sitesi, aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda Web Sitesi tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

Teknik Çerezler Teknik çerezler ile Web Sitesinin çalışması sağlanmakta, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanları tespit edilmektedir.
Doğrulama Çerezleri Ziyaretçilerin şifrelerini kullanarak Web Sitesine giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile, ziyaretçinin Web Sitesinde ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.
Hedefleme / Reklam Çerezleri Web Sitesinde kullanıcılara sunulan reklamları özelleştirmek ve zaten görüntülenmiş reklamların tekrar gösterilmesini engellemek için kullanılan çerez türleridir.
Kişiselleştirme Çerezleri Kullanıcıların tercihlerini farklı Web Sitesi sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin, seçmiş olduğunuz dil tercihinizin hatırlanması.
Analitik Çerezler Analitik çerezler ile Web Sitesini ziyaret edenlerin sayıları, Web Sitesinde görüntülenen sayfaların tespiti, Web Sitesi ziyaret saatleri, Web Sitesi sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir.

dadatasarim.com kredi kartınızla yaptığınız alışverişlerinizi en güvenli şekilde tamamlamanız için en son teknolojileri kullanmaktadır. Üyelik veya sipariş aşamasında paylaştığınız kişisel bilgiler sitemizde tümüyle koruma altındadır. dadatasarim.com ile paylaşacağınız hiçbir özel bilginin üçüncü şahıs veya kurumlarla paylaşılmayacağını garanti ediyoruz. Sitemizde kredi kartı bilgileriniz yalnızca siparişlerinizin ödemesi sırasında kullanılır ve veritabanımızda kesinlikle kayıt altına alınmaz.

dadatasarim.com Linux Vakfı tarafından geliştirilen, birçok büyük şirket tarafından desteklenen Lets Encrypt üzerinden sağlanan ve tüm dünyada geçerliliğe sahip en güvenli sertifika olan SSL sertifikasına sahiptir. Bu sertifikaya sahip sitelerde yapacağınız tüm işlemler, çok sıkı güvenlik prosedürlerinden geçmektedir. İnternet Explorer 7.0 ve üzeri bir tarayıcı kullanıyorsanız, güvenli adımlarda adres çubuğunuzda dadatasarim.com adresi yeşil renkte görünür. Bu durum, güvenli veri gönderim alanında olduğunuzun göstergesidir. (Farklı tarayıcılarda bu görünüm farklı olacaktır.)